Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
50-60 min

Grillet laks med jordskokkpuré

Festmaten kan også tilberedes på grillen! Denne oppskriften krever litt tid, men den er verdt det. Om ikke for gjestenes ros – så definitivt for den deilige smakens del!

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, og gni inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.

  • Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned, legg på lokk og grill til du kan trekke skinnet av laksestykkene, ca. 1 minutt.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk, skjær i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.

  • Kok opp matfløte.

  • Kjør jordskokk i en foodprosessor til en glatt puré sammen med kokende matfløte til puréen har en fast konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Valnøtt- og sjampinjongolje

  • Skjær sjampinjong i terninger.

  • Rist valnøttene i tørr stekepanne til de blir gylne og dryss litt salt over. 

  • Skjær hver halve valnøtt i fire.

  • Stek sjampinjong i solsikkeolje i samme stekepanne som valnøttene ble stekt i.

  • Tilsett valnøttolje og valnøtter, og smak til med salt og pepper.

Server grillet laks med jordskokkpuré, valnøtt- og sjampinjongolje og salat.