Grillet laks med jordskokkpuré
Festmaten kan også tilberedes på grillen! Denne oppskriften krever litt tid, men den er verdt det. Om ikke for gjestenes ros – så definitivt for den deilige smakens del!
Fremgangsmåte
Skjær laks i serveringsstykker, og gni inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.
Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned, legg på lokk og grill til du kan trekke skinnet av laksestykkene, ca. 1 minutt.
Jordskokkpuré
Skrell jordskokk, skjær i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.
Kok opp matfløte.
Kjør jordskokk i en foodprosessor til en glatt puré sammen med kokende matfløte til puréen har en fast konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Valnøtt- og sjampinjongolje
Skjær sjampinjong i terninger.
Rist valnøttene i tørr stekepanne til de blir gylne og dryss litt salt over.
Skjær hver halve valnøtt i fire.
Stek sjampinjong i solsikkeolje i samme stekepanne som valnøttene ble stekt i.
Tilsett valnøttolje og valnøtter, og smak til med salt og pepper.
Server grillet laks med jordskokkpuré, valnøtt- og sjampinjongolje og salat.