Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
50-60 min

Grillet laks med jordskokkpuré

Festmaten kan også tilberedes på grillen! Denne oppskriften krever litt tid, men den er verdt det. Om ikke for gjestenes ros – så definitivt for den deilige smakens del!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, og gni inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.
  • Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned, legg på lokk og grill til du kan trekke skinnet av laksestykkene, ca. 1 minutt.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk, skjær i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.
  • Kok opp matfløte.
  • Kjør jordskokk i en foodprosessor til en glatt puré sammen med kokende matfløte til puréen har en fast konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.

Valnøtt- og sjampinjongolje

  • Skjær sjampinjong i terninger.
  • Rist valnøttene i tørr stekepanne til de blir gylne og dryss litt salt over.
  • Skjær hver halve valnøtt i fire.
  • Stek sjampinjong i solsikkeolje i samme stekepanne som valnøttene ble stekt i.
  • Tilsett valnøttolje og valnøtter, og smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server grillet laks med jordskokkpuré, valnøtt- og sjampinjongolje og salat.