Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
30-40 min

Grillet laks med rosépepper

Grillet laks med en blanding av sesongens friske grønnsaker er frisk sommermat. I denne oppskriften setter ristet rosépepper på toppen en spiss av både smak og aroma.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker.

  • Rist rosépepper i tørr stekepanne og dryss den over laksestykkene sammen med litt salt.

  • Pensle skinnsiden med olje og grill laksen med skinnsiden ned i ca. 8 minutter.

  • Skrubb potetene godt og kok dem halvmøre.

  • La potetene dampe seg tørr uten lokk og del dem i to.

  • Sprøstek bacon i terninger og kok aspargesbønnene.

  • Stek potetene møre på grill.

  • Bland poteter, bacon, aspargesbønner, olivenolje og eplecidereddik. 

  • Smak til med salt og pepper, og bland inn bladpersille og dill like før servering.

Server grillet laks med potetblandingen.