Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
30-40 min

Grillet laks og asparges med tandoorikrydder

Laks og asparges er en klassisk kombinasjon. Bruk aspargesen når den har sesong, da er den best. Både laksen og aspargesen kan varmes på grillen, enkelt og godt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, og krydre med tandoori, salt og sukker. 

  • Legg stykkene på varm grill med skinnet ned, og legg på lokk om du har.

  • La laksestykkene ligge på grillen til de er lett rosa i midten, ca. 6 minutter.

Asparges

  • Skrell den nedre delen av aspargesene og kok dem i saltet vann i ca. 2 minutter.

  • Legg dem over i isvann.

  • Vend aspargesene i litt olivenolje og grill dem i ca. 3 minutter.

  • Dryss med litt salt og pepper.

Salat

  • Bland eplecidereddik med sukker og rør til det er oppløst.

  • Tilsett lettrømme og bland godt.

  • Skjær salat grovt, skrell agurk og skjær lange agurkstrimler med skrelleren.

  • Bland salat og agurkstrimler i rømmedressingen like før servering.

Server grillet laks med asparges og salaten ved siden av.