Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
20 min

Grillet laksekebab med hummus

Kebab er typisk sørafrikansk mat der også laksen har fått sin plass. Laks i stedet for kjøtt i kebaben smaker kjempegodt.

Grillet laksekebab med hummus er en svært anvendelig rett som kan brukes sammen med salat, i en wrap, som en forrett eller som et fullgodt hovedmåltid.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Varm opp grillen. Denne prosessen kan og gjøres i en tørr, varm rykende stekepanne om grillen ikke er tilgjengelig. Eller det begynner å regne.

Det finnes minst hundre oppskrifter på hummus. Det er enkelt å lage. Her er en oppskrift. 

  • Skjær laksen i litt store terninger.
  • Legg laksen i en bolle og hell på olivenolje. Tilsett salt og pepper.
  • Rist tortillaen før du starter å grille laksen.
  • Skjær opp tomatene og chilien og tilsett hummusen på alle fire tortillaene.
  • Grill deretter laksen på høy varme i 30 sekunder på hver side.

Laksekebaben serveres umiddelbart på tortillaen sammen med ristede pinjekjerner, tomater, chilli og fersk koriander. Press over litt fersk sitron og nyt smaken av Sør-Afrika.

Enjoy your meal!

Kokkens notater: “Pensle” gjerne fisken med noen rosmarinkvister under steking. Det gir fisken en ekstra aroma. Du kan også bruke andre urter som estragon, timian og basilikum.