Grillet lettgravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus

Grillet lettgravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus

Gravet laks med sennepssaus er en klassiker. I denne oppskriften gir du den en sommerlig vri med noen minutter på grillen, og serverer den med dillstuede poteter.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4,75

Ingredienser

Antall porsjoner

Sennepssaus

Stewed potatoes

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Lag en blanding av salt, sukker, pepper og finhakket dill.

  • Dryss laksestykkene med krydderblandingen på alle sidene, legg dem i et dypt fat, og hell over akevitt.

  • Dekk fatet med plastfolie og legg lett press på fisken. La den stå 1 døgn i kjøleskap.

  • Skyll vekk krydderblandingen og tørk stykkene godt med tørkepapir.

  • Legg laksestykkene på dobbelbrettet grillfolie og grill dem i ca. 2 minutter på hver side.

Sennepssaus

  • Bland sammen sennep, sukker og rødvinseddik.

  • Spe med rapsolje dråpevis mens du pisker, så du får en jevn saus.

  • Rør inn finhakket dill, og smak til med salt og pepper.

Stuede poteter

  • Kok potetene, skrell og skjær dem i terninger.

  • Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel til du får en glatt masse.

  • Spe med melk og pisk til du får en glatt og jevn saus.

  • La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter, men pass på at den ikke brenner seg.

  • Vend potetterningene og finhakket dill inn i sausen, og smak til med salt og pepper.

Server grillet laks med sennepssaus og stuede poteter ved siden av.