Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Hildén Smith
Over 60 min

Grillet tandoorilaks med raita og naanbrød

Laks kan du krydre på utallige måter. Hvis du liker indiske smaker bør du prøve denne oppskriften med grillet tandoorikrydret laks, hjemmelaget naanbrød og raita.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker.
  • Finhakk ingefær og hvitløk, og bland med garam masala, spisskummen, kajennepepper og yoghurt.
  • Legg laksestykkene i marinaden og la ligge i 3 timer.
  • Tørk av overflødig marinade med tørkepapir og grill laksestykkene i ca. 3 minutter på hver side.

Naanbrød

  • Bland olje med lunkent vann og rør ut honning.
  • Tilsett salt, tørrgjær og mesteparten av hvetemelet.
  • Kna sammen til en smidig deig. Tilsett mer mel om nødvendig.
  • Dekk med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
  • Legg deigen på bakebordet og del den i dobbelt så mange emner som porsjoner.
  • Kna hvert emne til en bolle, som du deretter kjevler ut til en flat kake på ca. 15 cm i diameter.
  • Legg brødene på varm grill og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Raita

  • Skrell agurk og riv den grovt på et rivjern.
  • La den stå litt og sil væsken av agurken.
  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland med agurk, yoghurt og spisskummen.
  • Smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server nygrillet laks med naanbrød og raita ved siden av.