Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke

Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
  • Skjær laksefileten i jevnstore biter, like mange som det er kamskjell.
  • Del hver spekeskinkeskive i to på langs, og surr en bit rundt hver laksebit.
  • Tre to kamskjell og to laksebiter på hvert trespyd.
  • Pensle med olje og grill på høy varme, ca. 2 minutter på hver side.
  • Pensle maiskolbe med olje og grill i et par minutter.
  • Del sitron i to og grill lett med snittsiden ned.

Vinaigrette

  • Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.
  • Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.

Servering

  • Server grillspydene med grillet mais, sitron og vinaigrette ved siden av.