Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Grillspyd med laks og kamskjell

På disse grillspydene trær du noe av det beste fra norske hav. Tilbehøret låner vi langveisfra: Tabbouleh er en salat laget på byggris, og oppskriften er opprinnelig fra Libanon. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.
  • Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjell, og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.
  • Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.
  • Server grillspydene på en seng av tabbouleh.

Tabbouleh

  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.
  • Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.