Foto: Synøve Dreyer
Grillspyd med laks og kamskjell
På disse grillspydene trær du noe av det beste fra norske hav. Tilbehøret låner vi langveisfra: Tabbouleh er en salat laget på byggris, og oppskriften er opprinnelig fra Libanon.
Fremgangsmåte
-
Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.
-
Skjær laksefilet i terninger på størrelse med kamskjell, og træ lakseterninger og kamskjell vekselvis på spyd.
-
Pensle med chiliolje og grill spydene ca. 1 minutt på alle fire sider.
Tabbouleh
-
Kok byggris etter anvisning på pakken.
-
Del tomat i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i små terninger.
-
Finhakk vårløk, persille og mynte, og ha i byggrisen sammen med tomatterningene.
-
Rør inn olivenolje og saft av sitron. Smak til med salt.
Server grillspydene på en seng av tabbouleh.