Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
40-50 min

Grønnpepperlaks

Her kommer den rene, friske smaken av stekt laks til sin rett - og blir spisset av grønn pepper og rundet av den søte jordskokken. Sausen i denne oppskriften er superenkel. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Trykk grønne pepperkorn på laksefiletene, dryss over salt og pepper, og la stå litt.  

  • Stek laksen i stekepanne i en blanding av smør og olje med skinnsiden ned til den er rosa igjennom, ca. 2 minutter på hver side.

Gratinert jordskokk

  • Skrell jordskokk og skjær tynne skiver med en ostehøvel.

  • Skyll jordskokkskivene og rist av det meste av vannet.

  • Legg skivene i en form, dekk med en tallerken og forkok dem i mikrobølgeovn til de er nokså myke, ca. 1 minutt.

  • Bland lettrømme og revet hvitløk, og smak til med salt, pepper og muskat.

  • Ta halvparten av jordskokkskivene ut av formen og ha på to tredel av rømmeblandingen sammen med litt revet ost.

  • Legg over resten av jordskokkskivene og tilsett resten av rømmeblandingen.

  • Klem litt på blandingen og ha over resten av osten.

  • Stek i stekeovnen til toppen har en fin gyllen farge.

Saus

  • Ta laksen ut av stekepannen. Ha i litt mer grønnpepper og tilsett sitronsaft.

  • Klem grønnpepperen litt i stekepannen, og ha i crème fraîche og kok til en passe tykk saus.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver med ostehøvel.

  • Bland vann med eplecidereddik og smak til med sukker og salt.

  • Hell blandingen over agurken, og ha i revet ingefær og frisk koriander.

Server laksen med gratinert jordskokk, saus og agurksalat.