Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Brænd
40-50 min

Grillet laksefilet med potetsalat

Når du inviterer mange til middag, er det supeenkelt å grille en hel laksefilet. Laks på grillen er kjempegodt, og i denne oppskriften får laksen deilig smak av en marinade med honning og sitrongress. Med potetsalat som tilbehør er dette en deilig sommerrett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrap lakseskinnet godt, skyll og tørk med tørkepapir. Dryss salt på kjøttsiden av fileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Legg laksen på et stykke smurt aluminiumsfolie og dryss på korianderfrø.
  • Finhakk chili, sitrongress og mynte. Press saft og riv skall av lime, og rør sammen med honning, chili, sitrongress og mynte. Smør blandingen over laksefileten.
  • Brett folien rundt laksen og legg på grillen i ca. 15 minutter. Legg lokk over om du har.
  • Åpne folien og dryss finhakket koriander over før servering.

Potetsalat

  • Kok potet, avkjøl og skjær i terninger.
  • Rens spinat og riv den litt opp.
  • Skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og riv opp friske korianderblad.
  • Bland sammen rømme, majones, korianderblad og revet pepperrot. Smak ev. til med mer pepperrot.
  • Vend inn de øvrige ingrediensene til potetsalaten.

Servering

  • Server den grilla laksen med potetsalat. 

Tips: Laksen kan stekes i stekeovnen på 200 °C. Det tar noen minutter ekstra.