Ingefær- og chilimarinert laks

Ingefær- og chilimarinert laks

Laks på grill er kjempegodt, og en god marinade gjør laksen enda bedre. I denne oppskriften er marinaden laget av ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og olivenolje.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,3255788372093

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen og skjær laksefileten i serveringsstykker. 

  • Finhakk hvitløk og chili, og skjær sitrongress i små biter. 

  • Riv ingefær og bland med de andre ingrediensene til marinaden. 

  • Legg laksestykkene i en smurt grillform og hell marinaden over. 

  • Vend laksen så den blir dekket av marinade og la den ligge i 1-2 timer i romtemperatur. 

  • Dekk formen med grillfolie eller lokk og grill laksen i ca. 15 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.

Server laksen med en frisk salat det finner du her.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.