Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Laks i karri

Laks passer til sterke smaker, og i denne oppskriften får den en asiatisk smak av karri og kokosmelk. Som tilbehør kan du servere ris eller det du måtte ønske.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i store terninger og finhakk løk.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Smelt smør i en kasserolle, tilsett løk og karri, og la den surre til løken er blank. 

  • Rør inn hvetemel.

  • Spe med kokosmelk og la sausen få et godt oppkok.

  • Rør tomatterningene inn i sausen sammen med saften av sitron og soyasaus, og la sausen småkoke i 2-3 minutter.

  • Legg i laksen og la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.

  • Smak til med karri og salt.

Server laksen med persille drysset over og med ris ved siden av.