Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Laks med koriandertzatziki og tomatsalat

I denne oppskriften har vi latt oss inspirere av både indiske og greske smaker. Tzatziki lages vanligvis med mynte, men vi har tatt den til nye høyder med koriander.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i serveringsstykker og riv skallet av lime.
  • Legg laksestykkene i en ildfast form, dryss over limeskall og tandoori masala, og bak i steneovnen i 10-12 minutter.

Tomatsalat

  • Skrell skallet av agurk.
  • Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.
  • Bland alle salatingrediensene sammen.

Tzatziki

  • Skrell skallet av agurk, ta ut kjernen og riv den grovt.
  • Dryss litt salt over agurken og la den hvile i 15 minutter.
  • Sil væsken av agurken.
  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen alle ingrediensene til tzatzikien.
  • Smak til med salt og pepper.

  • Server laksen med tomatsalat og koriandertzatziki.