Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Laks med kreolsk smak

Gi laksen en smak av det kreolske kjøkken med denne oppskriften. Kreolsk mat har mye smak og passer derfor utmerket til laks.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Dryss laksefileten med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll av saltet, tørk fisken og skjær den i porsjonsstykker.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær løk, hvitløk og paprika i små terninger, og stek i smør til løken er blank og myk.

  • Rør inn tomater, tørket timian, paprikapulver, salt, tabasco og fiskebuljong.

  • La sausen koke forsiktig i 10-15 minutter, og jevn den med maisenna.

  • Smak om det trengs mer tabasco, sausen skal ha mye smak.

  • Legg laksestykkene i sausen og la trekke under lokk til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8 minutter.

Server med salat og ris ved siden av.