Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
30-40 min

Laks med rød curry paste og kokosmelk

Laks kler en hel verden av smaker! Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken og er en skikkelig smaksbombe. En varmende og enkel middag for både store og små.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksefileten i store terninger.
  • Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og skjær i strimler.
  • Rens og skjær vårløk i tynne skiver, skjær limeblad i tynne strimler og kast stilken.
  • Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider, i 1-2 minutter.
  • Legg lakseterningene til side på et fat.
  • Surr sjalottløk i stekepannen i ca. 2 minutter.
  • Tilsett curry paste og kokosmelk, og rør ofte.
  • Ha i chili, soyasaus, vann, buljongterning og sukker.
  • Tilsett lakseterningene, vårløk og limeblad, og la det hele småkoke i 2-3 minutter.
  • Topp med koriander og skvis over litt lime før servering. Server med ris.

Tips: Om du vil ha en mildere variant kan du redusere mengden curry paste.