Laks med rød curry paste og kokosmelk
Laks kler eksotiske krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.
Fremgangsmåte
Skjær laksefileten i store terninger.
Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og skjær i strimler.
Rens og skjær vårløk i tynne skiver, skjær limeblad i tynne strimler og kast stilken.
Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider, i 1-2 minutter.
Legg lakseterningene til side på et fat.
Surr sjalottløk i stekepannen i ca. 2 minutter.
Tilsett curry paste og kokosmelk, og rør ofte.
Ha i chili, soyasaus, vann, buljongterning og sukker.
Tilsett lakseterningene, vårløk og limeblad, og la det hele småkoke i 2-3 minutter.
Server med ris.
Tips: Om du vil ha en mildere variant kan du bruke mindre curry paste.