Gå til hovedinnhold
Foto: Edelman
30-40 min

Laks med sitron og risotto

Risotto er en tradisjonell italiensk risrett og i denne retten er den tilbehør til saftig stekt laks. Oppskriften er enkel, men smakene er mange.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker, men ta av litt som du skjærer i små terninger til risottoen.

  • Stek stykkene raskt i varm stekepanne med olje.

  • Dryss laksestykkene med salt og pepper.

Risotto

  • Finhakk løk og surr den i litt olje til den blir myk. 

  • Vend risottorisen inn i løken, tilsett hvitvin, reduser varmen og kok til all vinen er kokt inn. 

  • Tilsett grønnsakbuljong, litt om gangen. 

  • Kok til risen er myk, men likevel har litt tyggemotstand. 

  • Riv sitronskall over de små lakseterningene og bland inn i risottoen når denne er ferdig. 

Server laksen med risottoen.