Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Laks med urtelokk og sitronsaus

Laks dekket med et lokk av urter, servert med sitronsaus og smørdampet agurk er en spennende kombinasjon av smaker. Denne retten passer perfekt som en søndagsmiddag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Dryss salt over laksen og la det trekke.

  • Skyll saltet av laksen i kaldt vann, tørk med et tørkepapir, og legg i en smurt, ildfast form.

  • Smelt smør.

  • Finhakk persille, timian og estragon, og bland med smør og griljermel. 

  • Fordel urteblandingen over laksen og dryss sesamfrø på toppen. 

  • Bak laksen i stekeovnen til den er såvidt gjennomstekt, 10-12 minutter.

Saus

  • Riv skallet og press saften av sitron og lime.

  • Pisk eggeplomme, og bland sammen med skallet og saften av sitron og lime i en liten bolle.

  • Sett bollen i vannbad med kokende vann, og pisk til sausen tykner.

  • Ta bollen av vannbadet og rør inn crème fraîche.

  • Smak til med salt og pepper. 

Tilbehør

  • Skjær agurk i lange, tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel.

  • Finhakk persille.

  • Damp agurkskivene møre i smør og rør inn persille. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server laks med sitronsaus, smørdampede agurkskiver og kokte poteter.