Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
30-40 min

Laks og brokkoli i form

Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Smak og krydder kan du variere slik kan det bli en ny rett hver uke.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver.
  • Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.
  • Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt.
  • Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.

Hvit saus

  • Finhakk løk og surr blankt i smør.
  • Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.
  • Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper.
  • Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.
  • Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.

Tips: Til variasjon kan du ha i finstrimlet soltørket tomat, ristede pinjekjerner eller finhakkede urter sammen med grønnsakene. Denne retten passer også bra til å få brukt opp rester av potet eller grønnsaker.