Gå til hovedinnhold
30-40 min

Laks på grillspyd med gresk salat

Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Hvis det er litt for lenge til sommer og grillsesong, er det ingen ting i veien for å steke laksespydene i en stekepanne.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. 

  • Bland fennikel, nellik, chilipulver og salt godt sammen, og rull laksespyd i krydderblandingen. 

  • Grill laksespydene 2 minutter på hver side.

  • Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Gresk salat

  • Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.

  • Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Tzatziki

  • Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.

  • Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av væsken.

  • Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksespyd med pitabrød, gresk salat og tzatziki ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.