Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
30-40 min

Laks Tataki

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en opplevelse. En perfekt forrett til festmåltidet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • For å lage tataki, sørg for at laksen er av høy kvalitet. Bruk gjerne loins. Sørg for at laksen er fersk, eller at den har vært fryst i minimum 24 timer.
  • Varm en stekepanne med nøytral olje.
  • Stek fisken raskt, til den så vidt får farge på hver side.
  • Pakk fisken umiddelbart inn i plastfolie og oppbevar den i kjøleskapet i 2-3 timer, slik at den får satt seg.
  • Legg den deretter gjerne ca. 30 minutter i fryseren
  • Skjær fisken i 1-2 cm tykke, pene skiver.

Saus

  • Bland sake, soyasaus, hvitvin og mirin.
  • Finhakk løk, selleri og sylteagurk, og ha i sausen sammen med kapers.

Servering

  • Server laks tataki med saus og salat. Ha gjerne litt saus over laksen ved servering.

Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på vinmonopolet. Hvis du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.