Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Laksefilet med grønnsaker og ingefæryoghurt

En frisk ingefæryoghurt og en søtlig teriyakasaus gjør denne laksemiddagen til en helt spesiell middagsopplevelse. Og fort går det også, bare prøv selv. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175°C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Pensle laksen med teriyakisaus og bak den i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Pensle gjerne laksen igjen når den er ferdig i stekeovnen.

  • Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

  • Skjær brokkoli i små buketter, gulrot i skiver, og sukkererter og minimais i biter.

  • Stek grønnsakene i rapsolje i ca. 2 minutter, tilsett eggnudlene, og smak til med salt og pepper.

Ingefæryoghurt

  • Riv ingefær og bland med matyoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med grønnsaksblandingen og ingefæryoghurt.