Laksegrateng med sprø nøttetopping

Laksegrateng med sprø nøttetopping

Topp det beste med det beste: Lag ovnsbakt laks gratinert med en deilig hvitsaus og toppet med den fyldige og søte smaken av pekannøtter. Et godt alternativ til helgekos også!

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4,10036

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus

Topping

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C. 

  • Kok opp pastaskruer i vann med olivenolje som anvist på pakken. Sil av vannet når den er ferdig.

  • Skjær vårløk og løk i små biter.

  • Ha litt av pastaskruene i bunnen av en smurt ildfast form og legg laksefiletene over slik at de dekker hele formen. 

  • Legg løk og vårløk over laksen og tilsett resten av pastaskruene.

Saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemel. 

  • Spe med melk, litt om gangen. 

  • Krydre med fiskekrydder og pepper, og kok sausen til den blir passe tykk. 

  • Pisk eggehvite stiv og vend inn i sausen. 

  • Hell sausen over formen til den dekker skruene. 

  • Dryss over revet ost og stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter. 

Topping

  • Smuldre opp brødskivene i en skål og rør inn eggeplomme. 

  • Skjær pekannøtter i litt mindre biter og dryss over formen sammen med brødsmulene.

  • Riv over parmesanost og stek formen videre i ca. 10 minutter.

Server laksegrateng med revet gulrot og brød.