Gå til hovedinnhold
Foto: Aina Hole
50-60 min

Lasagne med laks

Bytt ut kjøtt med laks, og vips så har du en deilig og sunn lasagne. Du kan også bruke andre typer fisk eller kombinere med skalldyr. Perfekt til helgekosen!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær løk i terninger og fres den lett i olje til løken er blank. Tilsett hakket hvitløk og la den steke med i ca 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og hakkede tomater.
  • Krydre tomatsausen med timian, rosmarin og basilikum. Smak til med salt og pepper.
  • Kutt laksefileten i ca. 1 cm tykke skiver og legg rå laks, tomatsaus, lasagneplater og creme fraiche lagvis i en smurt ildfast form.
  • Avslutt med creme fraiche og revet ost på toppen.
  • Stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Lasagnen er ferdig når platene er myke og osten er gylden.

Restetips: bruk opp osteskalker og osterester og riv til toppingen