Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
20 min

Lettgrillede lakseskiver med granateple

Noen råvarer er så gode at de trenger minimalt med innsats for å bli en deilig rett. Slik er det med laks, som i denne oppskriften blir en deilkat forrett eller helgekos.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på grilleffekt på full styrke.

  • Skjær laks i tynne skiver og fordel dem på tallerkener. Dryss på litt salt og pepper.

  • Grill lakseskivene raskt under grillelementet på øverste rille i stekeovnen slik at de kun får litt varme fra oversiden, ca. 20-30 sekunder.

Saus

  • Finhakk hvitløk og surr gyllent i smør.

  • Tilsett soyasaus og smak til med sitronsaft.

  • Skrap kjernene ut av granateple og rør inn rett før servering.

Grønnsaker

  • Skjær fennikel og reddik i tynne skiver, og gulrot i strimler. 

  • Bland grønnsakene med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Hell sausen over lakseskivene og server med grønnsakene.