Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
20-30 min

Lettgrillet laks med tomatponzu og marinert agurk

Om du har lyst å imponere dine middagsgjester er lettgrillet laks med tomatponzu og marinert agurk midt i blinken! La deg inspirere av oppskriften til kokk Aleksander Vartdal.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Tørk godt av lakseloinen og brenn den hardt på den ene siden med en skibrenner.
  • Kutt laksen i ca 0,5cm tynne skiver, krydre med Maldon.

Grillet tomatponzu

  • Brenn av tomatene med en skibrenner til skallet blir helt svart.
  • Bland tomatene med olivenolje, sukker og salt og mos sammen med en gaffel.
  • Dekk tomatene med plast og sett i ovnen på 60C i 20min.
  • Press væsken fra tomatene gjennom en finmasket sil, smak til ponzuen med soya og sitronsaft.

Marinert agurk

  • Del agurken i tre og kutt tynne skiver på langs.
  • Bland sammen sitron, chilisaus og olivenolje, mariner agurkskivene i vinaigretten med en klype Maldonsalt. 

Servering

  • Legg agurk og laks lagvis etter hverandre, 5 skiver av hver per porsjon.
  • Hell over noen spiseskjeer med ponzu og dander med karse.