Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta

Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta

Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Marit Bjørgen bruker tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå. Prøv det du også.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,875

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i porsjonsstykker og dryss salt og pepper over. Legg i en ildfast form, smurt med olivenolje. 

  • Kok fullkornspasta etter anvisning på pakken.

  • Press sitronsaft over laksen og fordel tapenade over.

  • Stek laks i stekeovnen i 13-15 minutter.

  • Del cherrytomater i to og vend inn i den kokte pastaen med ruccolasalat og hakket basilikum.

Server den ovnsbakte laksen med pastaen.

 Tips: Tapenade kan du få kjøpt i utvalgte dagligvarebutikker, eller du kan lage den selv. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.