Marit Bjørgens pasta og laks med pesto

Marit Bjørgens pasta og laks med pesto

I denne oppskriften med laks og pasta bruker Marit Bjørgen pesto som smakstilsetning. En god og lekker rett som er enkel å lage.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,9023

Ingredienser

Antall porsjoner

Framgangsmåte

  • Skjær laks i terninger og cherrytomater i to. 

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Stek lakseterningene med smør og olivenolje, og tilsett cherrytomater.

  • Rør sammen crème fraîche og pesto, og vend inn i pastaen. Smak til med salt og pepper.

  • Vend laks og cherrytomater inn i pastaen rett før servering.

Server med pinjekjerner, parmesan og finhakket basilikum drysset over.

Tips: Bytt gjerne ut crème fraîche med cottage cheese for mindre fett og mer proteiner. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.