Ovnsbakt laks med sprø salat

Ovnsbakt laks med sprø salat

Ovnsbakt laks er lettvint når du skal lage mat til mange, og denne oppskriften er full av friske smaker. Sausen og salaten er kald og kan lages i god tid før gjestene kommer.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,92308

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

Pepperrotkrem

Serveres med

Salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Ha hvitvin og smør i en ildfast form og dryss over litt salt. Skjær laksefileten i porsjonsstykker og legg i formen med skinnsiden opp.

  • Skjær sitron og sjalottløk i skiver og legg mellom laksestykkene i formen. Legg over persillestilkene.

  • Dryss litt salt på skinnet og stek i stekeovnen til laksen er ferdig, ca. 12 minutter.

Pepperrotkrem

  • Pisk crème fraîche stiv og luftig. 

  • Riv pepperrot fint og finhakk gressløk. 

  • Bland ingrediensene til pepperrotkremen sammen rett før servering. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Salat

  • Stek valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene. 

  • Skjær agurk i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Skjær agurken i terninger på ca. 1 cm. 

  • Skrell appelsin og skjær kjøttet i terninger.

  • Skjær øverste del av endivesalaten i strimler, grovhakk bladpersille og finhakk rødløk.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. 

  • Smak til med salt og pepper, og vend dressingen forsiktig inn i salaten.

Tilbehør

  • Kok poteter og skrap av skallet med en liten kniv.

  • Vend potetene i litt smør og salt.

Server ovnsbakt laks med salat, pepperrotkrem og kokt potet.