Pai med laks og asparges

Pai med laks og asparges

Pai trenger ikke være komplisert å lage. Kjøp ferdig butterdeig så er det bare å fylle den med de råvarene du måtte ønske. Laks og asparges er en fin kombinasjon i en pai.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,90909

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laksen i terninger, ca. 1,5 cm og tin butterdeigen.

  • Legg de to små butterdeigflakene på hverandre og kjevle dem ut til en leiv, 2-3 mm tykk.

  • Ha butterdeigen i en paiform på ca. 20 cm i diameter.

  • La den falle litt løst ned i formen og klem den godt ned lang kanten uten å strekke deigen.

  • Sett formen i kjøleskap i ca. 30 min, da krymper ikke deigen under stekingen.

  • Fyll formen med tørre erter og forstek paiskallet nederst i stekeovnen i 8-10 min.

  • Ta paiformen ut og ta ut ertene.

  • Skrell den nederste delen av aspargesstilkene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter.

  • Ta dem opp, la dem renne godt av og skjær stilkene i mindre stykker. Toppene skal være hele.

  • Fordel laks og aspargsesstilker i formen med toppene øverst.

  • Pisk sammen matfløte, egg og finhakket gressløk, og smak blandingen til med salt og hvit pepper.

  • Hell eggeblandingen forsiktig i formen.

  • Stek paien videre midt i stekeovnen til eggestanden har stivnet og begynner å få farge.

  • Det er viktig ikke å steke paien for lenge, da blir både fisk og eggestand tørr.

  • Klem forsiktig på eggestanden og kjenn om den føles fast, men elastisk. Da er den ferdig.

Server paien med salat, tomat og rømmedressing ved siden av.