Gå til hovedinnhold
Foto: Eva Brænd
30-40 min

Panert laks med potetstuing

Panert laks får en sprø skorpe og er saftig inni. Servert med potetstuing og kokt brokkoli er denne oppskriften er enkel og god hverdagsmiddag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksefileten i passe stykker, tørk godt med tørkepapir og dryss med salt og pepper.
  • Pisk egg godt sammen i en bolle og ha griljermel på et fat.
  • Vend laksestykkene i egg, så i griljermel.
  • Stek stykkene gylne og gjennomstekt i olje, ca. 2 minutter på hver side.

Potetstuing

  • Skrell potet og skjær i terninger.
  • Kok potetterningene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og la dem dampe fra seg.
  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la det surre i 1-2 minutter.
  • Spe med melk til en glatt saus, og smak til med salt og pepper.
  • Vend inn potetterningene og finhakket dill inn i sausen.

Server laksen med potetstuingen og kokt brokkoli.