Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
20-30 min

Pannelaks med spanske smaker "marmitako de Salmón Noruego"

Marmitako de salmón har sin opprinnelse fra fiskerne i Baskerland hvor den var populær å spise på de lange turene om bord i fiskebåtene. Navnet stammer fra en metallpanne som ble kalt «marmita», som direkte oversatt betyr «fra pannen».

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kutt og kok potetene på forhånd- bruk gjerne poteter fra gårsdagens middag.
  • Kutt opp hvitløken og den røde og grønne paprikaen. Legg det i en panne, hell på litt olivenolje og stek det slik at det får en gyllen farge.
  • Ha i den tørkede paprikaen, vinen og tomatsausen. Kok blandingen til vinen er redusert til halvparten.
  • Tilsett poteter og kok videre i 2-3 minutter.
  • Etterpå tilsetter du laksebitene og lar det trekke med lokk i ca 2-3 minutter til laksen er bakt ferdig.
  • Anrettes med Hakkede urter.

Marmitaco betyr noe sånt som rett fra pannen, så her kan du gjøre som spanjolene, sette gryten på bordet og servere rett opp i tallerkenene.

Chefs Note: Laksen smaker best når den er litt rosa I kjernen. Bruk gjerne ett termometer. Da skal kjernetemperaturen på laksen være ca 42-43 grader.


Buen provecho!