Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Paprikasalat med laks

Tapas kan serveres på mange måter og må ikke være på brød. Denne oppskriften viser hvordan man kan variere tapasbordet ved å bruke små porsjonsskåler til servering.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Pensle laksefileten med olje og dryss over salt og pepper. Del laksen i jevnstore biter.

  • Legg dem på en stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Paprikasalat

  • Del paprika i to på langs og ta ut frøene.

  • Smør dem inn med litt rapsolje, legg dem på stekebrett og sett dem i stekeovnen under grill.

  • Ta dem ut når skinnet har fått svarte flekker, pakk dem lett inn i aluminiumsfolie og avkjøl i noen minutter.

  • Riv av skinnet og skjær paprika i strimler.

  • Skjær oliven i skiver, del tomatene i to, ta ut kjernene og skjær dem i strimler.

  • Bland sammen paprika, oliven og tomat.

Dressing

  • Finhakk hvitløk og bland den med olivenolje og sitronsaft.

  • Smak til med salt.

  • Fordel dressingen over paprikasalaten og bland godt sammen.

Fordel paprikasalat i porsjonsskåler og legg over laks. Pynt gjerne med friske urter om du har.