Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Quinoasalat med kokt laks

Lag en smakfull salat med kokt laks, quinoa, agurk, sukkererter, koriander og fetaost til middag. En slik middag gjør seg også godt som lunsj dagen etterpå.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker og kok i lettsaltet vann til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  • Ta fisken opp av kokevannet og la den avkjøle helt.
  • Kok quinoa etter anvisning på pakken, og avkjøl.
  • Kok opp sukkerertene kjapt i lettsaltet vann og ha over i kaldt vann.
  • Skrell og skjær agurk i terninger.
  • Pisk sammen olivenolje og hvitvinseddik, og bland med quionaen.
  • Smak quinoa til med salt og pepper, og vend inn sukkererter, agurkterninger, kidneybønner og frisk koriander.
  • Del den kokte laksen i biter og fordel den over salaten.
  • Server salaten med fetaost i terninger drysset over.