Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
30-40 min

Sitrongressbuljong med laks og reker

En god suppe er lett å lage. Gjør kraften ekstra smakfull med eksotiske kryddergrønnsaker. Da er det bare en god blanding av fisk og skalldyr som skal til før maten er klar.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i terninger og bland med revet ingefær, salt og sweet chilisaus.

  • Kok risnudler etter anvisning på pakken.

  • Bank sitrongresset med baksiden av en stor kniv, skjær chili i skiver og finhakk koriander.

  • Ha sitrongress, chili, koriander, sukker, fish sauce og kyllingbuljong i en kasserolle og kok opp.

  • Sil buljongen og smak til med saften av lime.

  • Legg laks og torsk i buljongen og kok opp.

  • Skjær gulrot, agurk og vårløk i strimler og tilsett i buljongen sammen med rekene og risnudlene rett før servering.

Server rykende varm.