Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes Sørensen
Over 60 min

Små lakseburgere med tzatziki

Maten blir ekstra spesiell når alt er lagd fra bunnen av. I denne oppskriften lager du små lakseburgere med burgerbrød og tzatziki. De kan også varmes på grillen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Skjær laksen i biter og kjør i foodprosessor. 

  • Tilsett karri, salt, potetmel, og finhakket chili og persille. 

  • Rør inn egg og spe forsiktig med melk. 

  • Stek en liten prøvekake for å se om du trenger mer krydder. 

  • Form små kaker med en skje og stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side. 

Burgerbrød

  • Bland sammen alt det tørre til burgerbrødene.

  • Varm opp vannet til 37 °C og tilsett olje. 

  • Løs opp gjæren i vannet, og tilsett alt det tørre, litt om gangen, til en smidig deig. 

  • Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. 

  • Trill ut små boller, klem dem flate og ha på et stekebrett med bakepapir. 

  • Etterhev brødene i 10 minutter. 

  • Pensle med melk og vann, dryss på sesamfrø og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Tzatziki

  • Skrell agurk og riv grovt på rivjern. 

  • Ha den revne agurken i en sil med litt salt over og la vannet renne av i ca. 1 time. 

  • Riv hvitløk og bland sammen med agurk og yoghurt. 

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Vask salat og tomat, og skjær tomat i skiver.

Server lakseburgerne i burgerbrød med tzatziki, salatblad og tomatskiver.

Tips: Ta med ferdigstekte lakseburgere når du skal grille. De trenger bare å varmes på grillen i 2-3 minutter på hver side.