Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Sommersalat med reker, røkt laks, bringebær og blåbær

Om sommeren er det lett og enkel mat som gjelder, og da er denne oppskriften perfekt. Med friske bringebær og blåbær har denne salaten en smak av sommer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær røkt laks i tynne skiver.

  • Skrell agurk, del i to, skrap ut kjernene og skjær i små terninger.

  • Finhakk rødløk og skjær cherrytomat i båter.

  • Riv salaten og ha på et serveringsfat med agurk, rødløk og cherrytomat.

  • Skyll bringebær og blåbær.

Vinaigrette

  • Pisk bringebæreddik, honning og dijonsennep med stavmikser, og tilsett solsikkeolje forsiktig i en tynn stråle til den blir tykk i konsistens.

  • Smak til med salt og pepper, og ev. litt honning eller sitronsaft.

  • Vend salaten i litt av vinaigretten før servering.

Ha reker, røkt laks, bringebær og blåbær over salaten, og server med brød og resten av vinaigretten ved siden av.