Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Squashsuppe med laks

Det er vanskeligere å si squash enn å lage en spennende suppe av den. Prøv bare selv, inviter venner på besøk, og sett denne deilige laksesuppen på bordet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i små terninger.

  • Rens og hakk sjalottløk og surr den blank i smør. 

  • Del squash i to og skrap ut frøene. Skjær i skiver, bland med grovhakket løk, hell på fiskebuljong og kok squashen mør.

  • Mos og sil suppen, kok den opp og rør inn sitronsaft, revet ingefær, salt, pepper, kajennepepper og kremfløte. La suppen småkoke videre i 2-3 minutter.

  • Smak suppen til med salt og pepper.

  • Ha lakseterningene i suppen og la trekke i et par minutter.

Server suppen med brød, og dryss gjerne litt timian over om du har det.