Gå til hovedinnhold
Foto: Astrid Hals
20 min

Sweet chilimarinerte fiskespyd

Denne oppskriften med fiskespyd av laks og steinbit marinert med sweet chilisaus er enkel og god. Dette er en nydelig rett som faller i smak hos både store og små.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Kok ris etter anvisning på pakken.

  • Skjær laks og steinbit i stykker på ca. 3x3 cm, og træ på trespyd.

  • Dryss salt og pepper over fiskespydene og brun dem kjapt i olje i en stekepanne på middels varme.

  • Pensle spydene i sweet chilisaus, og etterstek dem i stekeovnen i ca. 5 minutter.

  • Finhakk hvitløk og wok sammen med wokgrønnsaker til de er knapt møre.

  • Smak til med salt og pepper.

Server fiskespydene med ris og grønnsaker.

Tisp: Hvis du vil bruke ferske grønnsaker passer det godt med gulrot, rødløk og pak choy.