Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Middelhavsgryte med lange

I denne ovnsbakte retten med lange har vi latt oss inspirere av smaker fra middelhavet. Tilbehøret tar deg rett tilbake til Sør-Frankrikets matparadis.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Legg lange i en ildfast form smurt med olje.

  • Pensle fisken med olje, krydre med salt og pepper.

  • Bakes i stekeovnen til langen er gjennomstekt, ca. 15 minutter.

Tilbehør

  • Kok vaktelegg til de er hardkokte i ca. 3 minutter, og avkjøl og del i to.

  • Skjær sjalottløk i ringer og kok i vann med tilsatt eddik i 3 minutter. 

  • Skjær hermetisk paprika i biter og artisjokkhjerter i to.

Flak langen og server med tilbehøret og ristet baguette. Pynt gjerne med frisk basilikum.