Lutefisk

Lutefisk

Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,43749611111111

Ingredienser

Antall porsjoner

Ertepuré

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.

  • Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.

  • Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter.

  • Skjær bacon i små terninger og legg de i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllen, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ekstra smør dersom baconet er magert.

Ertepuré

  • Kok erter møre i vann tilsatt sukker.

  • Hell av overflødig vann og mos ertene. 

  • Rør inn smør og timian, og smak til med salt og pepper.

Server lutefisk med bacon, ertepuré og kokt potet.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.