Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Lyr med asiatisk vri

I helgen bør du prøve lyr til middag. Oppskriften her gir en smakfull og fargerik middagsopplevelse for de som er glad i asiatiske smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær lyrfileten i porsjonsstykker.

  • Dryss med salt og la fiskestykkene ligge i ca. 20 minutter.

  • Finhakk chili, hvitløk og sitrongress, og riv ingefær.

  • Ha olivenolje i en stekepanne og fres chili, hvitløk, sitrongress og ingefær på middels varme.

  • Legg i fiskestykkene, ha på lokk, og la fiskestykkene trekke i 3 minutter.

  • Snu fiskestykkene og la de trekke 2-3 minutter til. 

Mangosalsa

  • Skjær mango og agurk i små terninger, del cherrytomat i båter og finhakk koriander.

  • Bland alt sammen med olivenolje og sitronsaft.

Server lyr med mangosalsa og kokt ris.