Gå til hovedinnhold
Foto: Aicha Bouhlou
30-40 min

Makrell med ertehummus

Makrell er sommerfestfisk som må nytes mens man kan, gjerne i godt selskap. Oppskriften på grillet makrell, laget av matblogger Aicha Bouhlou, er inspirert av sicilianske smaker. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.
  • Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
  • Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.

Hummus

  • Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
  • Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet.
  • Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
  • Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.
  • Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen.
  • Smak til med salt.

Topping

  • Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill.
  • Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
  • Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
  • Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
  • Server grillet makrell med ertehummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.

Tips: Hvis du ikke har grill kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.