Limemarinert makrell

Limemarinert makrell

Makrell gir deilig ceviche, altså sitrusmarinert fisk. Prøv denne retten med limemarinert makrellfilet til forrett før grillmaten i sommer.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,75

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Frys makrellen i 1 døgn.

  • Ta fisken ut av fryseren, dryss over grovt salt og la stå til den er halvtint.

  • Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver. 

  • Fordel makrellskivene på porsjonstallerkener.

  • Finhakk ingefær.

  • Riv skall og press saften av lime.

  • Rør sammen ingefær, skall og saft av lime, olivenolje, rosépepper og salt, og hell over makrellskivene.

  • La det trekke i 10 minutter før servering.

  • Ha over salat og bladpersille.

Server med brød ved siden av.