Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
Over 60 min

Makrell i tomat

Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du enten servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av eller ha med til lunsj.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper.
  • Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatsaus

  • Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken.
  • Rør til sukkeret er oppløst.
  • Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over.
  • La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.

  • Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.

Tips: Du kan kutte makrellfiletene i mindre biter og blande de godt inn i tomatsausen slik at det er lettere å ha på brødskiven. Hvis du har lyst på en mer spicy variant, kan du tilsette litt chili i tomatsausen.