Makrell med grønnsaker

Makrell med grønnsaker

Makrell er en fisk som brukes svært mye i Japan. Prøv en japanskinspirert variant med makrellfilet og grønnsaker. Server med kokt ris eller godt brød.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,6

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær makrellfiletene i 2 cm brede stykker. 

  • Stek stykkene gylne og sprø i olje, ca. 2 minutter på hver side. Ta dem opp og hold dem varme.

  • Bland sammen hvitvinseddik, soyasaus og sukker, og bland inn revet nepe.

  • Rens og skjær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær paprika i tykke strimler. 

  • Stek grønnsakene til de er knapt møre.

Hell dressingen over makrellen før servering og dryss over finhakket chili og peppermix. Kokt ris smaker godt til. Både makrellen og grønnsakene kan naturligvis tilberedes på grillen.