Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
20-30 min

Salat med makrell og rømmedressing

Makrell er sommermat som smaker helt fantastisk på grillen. I denne oppskriften grilles makrellen med cherrytomat og asparges og serveres med med en nydelig dressing til.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm opp grillen.
  • Skjær makrellfilet i biter.
  • Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper.
  • Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter. La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.

Salat

  • Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel.
  • Bland det sammen i en salatbolle med feldsalat.
  • Ha makrell, cherrytomatene og asparges i salaten, og bland forsiktig sammen.

Rømmedressing

  • Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron.
  • Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper.

Servering

  • Server salat med makrell, rømmedressing og brød.

Tips: Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.