Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Wrap med stekt makrell og ratatouille

En ratatouille er en fransk grønnsaksstuing som passer utmerket til makrell, så hvorfor ikke kombinere dem sammen i en wrap? Dette er oppskriften på en smakfull rett.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær makrellfilet i serveringsstykker.

  • Brett et ark grillfolie dobbelt og smør med rapsolje.

  • Krydre makrellen med salt og pepper, og legg den på folien.

  • Stek den på grillen i ca. 2 minutter, snu den og stek den 2 minutter på den andre siden.

Ratatouille

  • Vask, rens og skjær alle grønnsakene i like store biter.

  • Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme.

  • Begynn med å surre løken i oljen til den er myk og blank.

  • Tilsett en sort av grønnsakene av gangen og la det surre i 1 minutt før du tilsetter neste sort. Ha i mer olivenolje ved behov.

  • Sil hermetiske tomater og tilsett tomatmassen sammen med de andre grønnsakene.

  • La grønnsakene trekke på middels varme til de er møre.

  • Ha i finhakket basilikum, og smak til med salt og pepper.

  • Legg litt ratatouille langs midten av hver tortillawrap og legg makrell over.

Brett, rull sammen og server.

Tips: Dersom du ikke har tilgang til grill kan makrellen også stekes i stekepannen.