Fritert matjessild med ovnsbakte cherrytomater

Fritert matjessild med ovnsbakte cherrytomater

Den deilige matjessilden er tradisjonsrik, og samtidig litt eksotisk for oss. I denne oppskriften blir du godt kjent med den, siden den har enkelt tilbehør.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte tomater

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 °C.

  • Bland hvetemel med salt og pepper.

  • Del hver matjessildfilet i to på tvers og rull dem først i mel, dypp så i eggehvite og rull dem til slutt i griljermel.

  • Varm opp olje i en kasserolle eller frityrkoker og friter matjessild til de blir gylne.

  • La de renne av seg på tørkepapir.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to, legg dem med snittflaten opp på et stekebrett og dryss over litt sukker og salt.

  • Stek tomatene i stekeovnen i ca. 1-1,5 time.

  • Dryss over litt pepper, og ha over litt olivenolje.

Server fritert matjessild med ovnsbakte cherrytomater og sitronbåter.