Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Limemarinert matjessild med kokossalsa

Matjessild er et godt valg på grillen. I denne oppskriften er den marinert i bland annet limesaft, hvitløk og chili, og servert med kokossalsa og ris ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del matjessilden så du får enkle fileter.

  • Finhakk hvitløk, chili og koriander, og bland med de øvrige ingrediensene til marinaden.

  • Legg filetene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter i kjøleskap. 

  • Grill filetene på smurt grillfolie eller rett på grill, ca. 1 minutt på hver side.

Salsa

  • Finhakk ananas, paprika, sjalottløk og chili.

  • Bland sammen ingrediensene til salsaen, og la den stå og trekke i 15 minutter.

  • Smak til med salt, pepper og olivenolje før servering.

Server grillet matjessild med salsa og ris ved siden av.

Tips: Du kan også steke marinert matjessild i stekepannen.