Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Salat med mango og sild

En frisk mangosalat med matjessild er en enkel og næringsrik middag. Denne oppskriften kan du også redusere litt og bruke som forrett. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær matjesfiletene i passende biter, og mango i tynne båter. 

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær ananas i biter og vårløk i tynne ringer. Ha alt i en bolle og bland forsiktig sammen.

Dressing

  • Finhakk chili, gressløk og persille, og bland sammen med balsamicoeddik og hvitvin. 

  • La trekke i 30 minutter. 

  • Rør inn sukker og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen ved siden av.